Obzori

0

ObzoriTjedna emisija Obzori daje poseban pogled na hrvatsku umjetničku pozornicu. Uz dokumentarni pristup donosi stručne osvrte i reportaže iz galerija i muzeja, ali i ateliera umjetnika, uz prikaz novih izložaba ukazujući na raznolikost hrvatske likovne scene i likovnog stvaralaštva s ciljem poticanja javnog interesa i većeg približavanja i promicanja likovnog stvaralaštva i kulturne baštine najširim slojevima društva putem malih ekrana kao iznimno zanimljiva prostora za promociju i stalnu edukaciju.

Osim posebne pažnje stvaralaštvu najznačajnijih hrvatskih umjetnika u vremenu i kontekstu europskih likovnih zbivanja, otvoren je prostor i mlađim likovnim stvarateljima da kroz ovu emisiju predstave svoj rad i pogled u budućnost. U suradnji s povjesničarima umjetnosti i likovnim kritičarima, emisija je otvorena javnosti i na usluzi je umjetnicima, galerijama, muzejima i društvu, u nastojanjima da se istraži, prikaže i sačuva veliko bogatstvo hrvatskog likovnog izraza, ali i naše kulturne baštine i likovne tradicije.

Obzori su trajni zapisi i svjedočanstva o trenutku dijela naše kulture koja želimo podijeliti i s drugima i koja osim u našim sjećanjima, ostaju pohranjena i u našim arhivama.
Obzore pratite subotom u 18.40 sati. Voditeljica je Branka Prišlić, a autor Mišo Labudović.

KONTAKT
E-mail: obzori@inet.hr
Telefon: 385 91 2013 470

Share.

About Author

Comments are closed.